Кадър БНТВоенният министър коментира инцидента с падналия изтребител. Тече разследване, сравняват

...
Кадър БНТВоенният министър коментира инцидента с падналия изтребител. Тече разследване, сравняват
Коментари Харесай

Министър Панайотов: Майор Терзиев не е катапултирал, може да не е жив

Кадър Българска национална телевизия

Военният министър разяснява случая с падналия изтребител. Тече следствие, съпоставят се данните и се ревизират всички обстоятелства. Цяла нощ е траяла издирвателната акция. Каквото и да се е случило, се е случило ненадейно. Той не е съобщил за проблем с машината или потребност от катапултиране. Това съобщи служебният боен министър Георги Панайотов пред Българска национална телевизия .

 

" Самолетът, който е пуснал целта на майор Валентин Терзиев, е видял по какъв начин той я е поразил. Свидетели по-късно няма ", сподели още той. 

" Всички варианти са на масата, всички вероятности за повода за случая се ревизират ", заяви служебният министър на защитата.  

Военният министър съобщи, че неотложно е почнало търсенето на изчезналия майор и изтребителя. Сонар обследва дъното за фрагменти от машината.  Днес в издирването ще се употребява и хидролокатор за непряк преглед. 

Катапултиране не е имало, тъй като при тази процедура се задейства автоматизирано предаване на местоположението. Той знае, че бил задължен да съобщи, че следва катапултиране, разкри Панайотов. 

Това са българи, които обичат България и пазят България, сподели със сълзи на очи военният министър за майор Валентин Терзиев.  " Трагедия е това, което се случи. Военни умират в спокойно време, тъй като специалността е високорискова ".

Вероятността той да бъде жив и здрав е дребна, може би ще се наложи да приемем съдбовния край, завърши  Георги Панайотов, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР